top of page
DSCN9764_edited.jpg

Lepidoptera of Qatar

Qatar

Over de vlinders (Lepidoptera) van Qatar bestaat nog geen officiële catalogus. Vanaf 2014 is er door medewerkers van NICHE biodiversiteitsdata geregistreerd in het Arabische land en in recente jaren werden er ook vlinders verzameld voor de wetenschappelijke collectie van Naturalis.

Vooral Jolynn van Duffelen heeft hiervoor veel pionierswerk verzet. Het voornemen is om tot een basispublicatie te komen. Vanuit Naturalis is Erik van Nieukerken (entomoloog) betrokken bij het project en de praktische ondersteuning door collectiebeheerder Rob de Vos wordt zeer gewaardeerd.
 

Tijdens de NICHE-Qatarexpeditie van 2022 (Jolynn van Duffelen, Ron Goosselink, Sylvia de Vries, Julian Overweg) was er speciale aandacht voor vlinders en werd er op verschillende punten in het land geïnventariseerd wat er rond vliegt. Hiervoor werden onder andere LepiLED en ML-Lamp ingezet.

Alle waarnemingen worden vastgelegd op Observation.org.

Velddata NICHE: Jolynn van Duffelen, Ron Goosselink, Julian Overweg, Sylvia de Vries.

Determinatiebijdrages:  Harm Alberts, Frank Böinck, Cees Gielis, Hilco Huizing, Vladimir Hula, Ramon Hulsbosch, Jari Kampjes, Rayan Majoor, Erik van Nieukerken, Thirza Wesselink.

Impressie van de platen

Betrokken partijen

naturalis_logo.jpg
bottom of page